Seniorträning

STARKA SENIORER

De flesta vill må bra, vara friska och kunna vara aktiva som äldre. Med regelbunden träning ger du dig bra förutsättningar för det. Oavsett om du är 60, 70, 80, 90 eller 100 år finns träningsbarheten kvar. Det innebär att du kommer få fina resultat när du börjar träna oavsett ålder. Träning minskar även risken för fall, benbrott, hjärt-kärlsjukdomar, högt blodtryck och andra hälsoproblem. Folkhälsomyndiheten rekommenderar 150 min lågintensiv träning eller 75 minuter högintensiv träning + styrketräning 2 gånger per vecka.

SENIORTRÄNING PÅ FORM

Vi vill understryka att du som senior kan delta i alla aktiviteter på Form då du anpassar dem efter dina förutsättningar. Vi har även vissa klasser som är riktade till seniorer.

TRX Soft - Funktionell effektiv träning för hela kroppen. Du jobbar med egen kroppsvikt och använder dig av ett TRX band.

FORM Soft Cirkel - Rolig cirkelträning anpassad för att vara snäll mot kroppen. Vi tränar kondition, styrka, rörlighet och balans.
FORM Senior - Balans, styrka och rörlighet i en klass där du tränar efter dina förutsättningar.

FORM Soft Cykel Freebeat - Cykelklassen alla kan vara med på. Ett enkelt, skonsamt och roligt sätt att träna konditionen.

FORM Soft Yoga - En enkel yogaform som anpassas efter dina behov och förutsättningar. Fokus ligger på avslappning och flexibilitet i ett flöde av rörelser.

STYRKETRÄNING FÖR SENIORER

När du börjar på Form träffar du en Personlig tränare (PT) 2 gånger, Form Start. Då tar ni gemensamt fram en plan för dig. Det är viktigt att få in styrketräning 2 gånger per vecka och då kan din personliga tränare lägga upp ett program för dig i gymmet. Trivs du inte i gymmet så hjälper din PT dig att hitta gruppträningsklasser där du kan träna styrka, många tycker att det är roligare att träna i grupp.

MILON CIRKELTRÄNING

Det bästa med Milon träning är att här får du allt i ett, dvs både styrke- och konditionsträning. Milon är enkelt, säkert och effektivt och många gillar det för man behöver inte komma ihåg inställning eller vikter, det sköter maskinen åt en.

Din Milonresa börjar med en träff med din Miloncoach. Du får göra en scanning i Milonizern och några tester för att sedan kunna mäta din utveckling. Därefter blir du installerad i Miloncirkeln. Alla
inställningar sparas på ditt kort/armband och sen är det bara att träna.

Du tränar på egenhand när det passar dig. Efter cirka 20 träningspass får du en ny träningsplan att följa. Du träffar din Miloncoach c:a 2 gånger per år eller oftare om du tränar vid de tillfällen som vi har ”Coach i Cirkeln”, då finns en Miloncoach på plats för att svara på frågor och peppa dig i träningen.

Är du nyfken på att bli medlem så fyll i ditt telefonnumret i rutan nednaför
Om inte så kan ni ringa till oss på: 0498 – 65 22 40