Milon

På Form Visborg har vi Milon! Den perfekta instegsporten för dig som vill komma igång med träning på gym. Med ditt personliga kort så finns alla inställningar som automatiskt anpassas på maskinen tillsammans med vikt. Detta gör så att träningen blir väldigt säker!

Du behöver inte ändra massa inställningar varje gång du sätter dig i en ny maskin. Du slipper tänka ut nästa övning, Milon gör det åt dig!

Titta på filmen nedan för att förstå vad Milon handlar om!

Egentligen är det kanske inte så konstigt att cirkelträning kommer på bred front. I dessa dagar när både gymägare och gymbesökare vill vara tidseffektiva finns det få grejer som slår just cirkelträningen på fingrarna. Att det ger resultat är heller inte något som skadar.

Ett företag som tagit konceptet cirkelträning ett steg längre är Milon. Milons cirkelträningspass där medlemmar kan hoppa in när de känner för det. Om varje medlem kör ett intensivt 17,5-minuterspass, kan 40 medlemmar köra igenom Milon-cirkeln per timme.

Enkelt – säkert – effektivt

En av de revolutionerande aspekterna med Milons koncept är ett intelligent kort som du använder dig av. Första gången kortet ska användas i en maskin är en instruktör med och hjälper dig så du får rätt inställningar. Det kan vara allt från höjden på sittdynan, till vikten som ska användas eller pulsen som ska uppnås. All denna information lagras på ditt kort. Varje gång du sedan sätter dig i den aktuella maskinen sätter du enkelt i kortet och maskinen gör omgående alla de sparade inställningarna.

– Det enda du behöver göra med Milon är att ta i, förklarar Kenny Isaksson på CL Fitness, som ansvarar för Milon i Sverige..

Kenny har varit med i branschen sedan Dackes dagar och sett det mesta.

– Men jag kan ärligt säga att jag aldrig har sålt något tidigare där slutkonsumenten blivit så genuint glad när jag visat produkten. Och nu talar jag inte om de gamla träningsrävarna som exempelvis gillar att Milon har elektriskt motstånd så man kan få tyngre motstånd excentriskt än koncentriskt, utan om motionärerna som aldrig vågat sig in på ett gym tidigare eller på sin höjd gått på en Friskis och svettis-klass. Det riktigt tindrar i ögonen på dem när de inser hur enkelt det är att träna på det här sättet, berättar han.

Inte bara styrketräning

Även om man som anläggning kan välja att köra rena styrkecirklar, erbjuder också Milon cirklar som inkluderar konditionsträning. En snygg finess med konditionsmaskinerna är att det smarta kortet även håller koll på dina pulsmål.

– Pulsmålen kan vara satta av träningsskäl, men ofta kan det också vara människor som av medicinska skäl fått en maxpulsrekommendation av en läkare. Då anpassar maskinen sig automatiskt för att säkerställa att den tränades puls aldrig överskrider det värdet, berättar Kenny.

Instegsport till resten av gymmet

Kenny menar också att Milon ofta kan vara ett försteg till att börja träna med övriga maskiner och fria vikter på gymmet.

– Ofta kan det vanliga gymmet kännas lite skrämmande när man är nybörjare. Fria vikter kräver avancerad teknik och maskinerna liknar stora rymdskepp som man kan vara osäker på hur man ställer in. Dessutom kanske man drar sig för att fråga personalen för att inte framstå som dum, säger han.

Men slutar man då med Milon då man blivit lite mer varm i kläderna?

– Absolut inte. Vår erfarenhet är att man kombinerar det med annan träning. När kunden kört några månader i Milon börjar han känna sig mer bekväm även i övriga gymmiljön, och får självförtroende nog att prova på nya övningar och maskiner. Men man fortsätter ofta att köra Milon som en del i sin träning. Många tycker helt enkelt att det är det roligaste och mest tidseffektiva sättet att träna, även när de blivit mer avancerade gymbesökare, förklarar Kenny.

Milon är nytt på den svenska marknaden, men har fått ett enormt genomslag på den tyska marknaden. Man har redan över 1600 anläggningar, fått priser på FIBO och är idag det snabbast växande märket i Tyskland. Om det blir samma omedelbara succé i Sverige är naturligtvis omöjligt att förutsäga, men tekniken är onekligen spännande och erbjuder en möjlighet för anläggningarna att nå ut till den stora gruppen människor som fortfarande inte besöker gym på regelbunden basis.

Facebook

 

Sociala medier

 

På Facebook & Instagram lägger vi upp det senaste som händer hos oss. Följ gärna.

Facebook: Klicka här

Instagram: Klicka här

Nyhetsbrev

 

Håll dig uppdaterad - prenumerera på våra epostutskick!
Vi kan kontakta dig

 
Ditt telefonnummer